mandag den 16. maj 2011

Internt arbejdsmøde mandag, 16.5.2011

Vi talte i dag om DBL, altså det brede læringsbånd for 0. til 3. klassetrin. Har det nogen effekt - lærer børnene mere? Går det ud over SFO'en at børnene er længere tid i skole? Går det ud over børnene (socialt aspekt), at de får kortere tid sammen i SFO'en osv. osv.
Skolebestyrelsens ønske kunne være, at overgangen mellem DBL og mellemtrinnet får en glidende - og ikke så brat en overgang, som vi har oplevet på egne børn.

Herefter talte vi om skolens budget, hvor store besparelser vil præge vores børns skolegang.
Kan der findes besparelser andre steder?
Vil det f.eks. være muligt, at forældre i forening pudser alle skolens vinduer, og det sparede beløb så bruges på en postevandskøler? Kan vi hjælpe med beskæring af buske og træer og sparede penge kan bruges på en udflugt til friluftsbadet? Eller kan vi forældre alle sponsorere nogle skruer og brædder til f.eks. bygning af indgangsportal e.lign. (har vi ikke altid et par brædder til overs efter opsætning af nyt hegn :-)...) - og måske give en fest til indskolingen. Dette er blot nogle få idéer - der er sikkert mange andre forslag.
Vil forældre være villige til at yde, så vores børn kan nyde?

Er du enig i, at det kan vi selvfølgelig godt, så klik på "cool".

Herefter talte vi om de trafikale problemer på skolen, i øvrigt med henvisning til brev fra skolelederen sendt til forældre via forældreintra.

Vi har et par forslag, som vi vil fremlægge for skoleledelsen til næste møde med skolebestyrelsen, den 30. maj. Vi er klart af den holdning, at vi forældre skal udvise en god adfærd og moral i trafikken omkring skolen, så vore børn kan føle sig sikre.
Derfor vil vi opfordre alle forældre til at benytte parkeringspladsen ved hallen - og helt undgå den lille parkeringsplads ved Bullerupvej. Det drejer sig om 2 minutter i omvej. det bør alle kunne afsætte - ellers må man køre hjemmefra 5 min. før.

Mvh, skolebestyrelsen

4 kommentarer:

  1. Hej!

    Jeg synes det er nogle super vigtige emner i har oppe. Her er mine holdninger og kommentarer til det.

    Trafik:
    I t-krydset på Bullerupvej/Seden Birkevej er der efter min bedste overbevisning højre vigepligt. Jeg forstår godt hvorfor man oprindeligt har lavet den højre vigepligt, nemlig som alle andre steder, for at få farten ned. Her er problemet bare at der maksimalt er 10% af dem der passerer t-krydset der har fattet det. Det giver mange farlige situationer og handlinger. Da stort set alle bruger krydset som om der var ubetinget vigepligt fra Seden Birkevej, synes jeg man bør overveje at indstille til kommunen om at få det ændret til ubetinget vigepligt eller alternativt noget skiltning om det (det første er nok mest realistisk).
    Det handler både om sikkerhed, men også om at vi skal lære vores børn at færdes i trafikken på korrekt vis.

    I forlængelse af dette kan jeg varmt anbefale at anvende den store p-plads ved hallen i forbindelse med aflevering og afhentning. Sørger alle de der afleverer i spidsbelastningen for at parkere i båsene, og standse for at sætte børnene af i de tre "spor" tættest på hallen, så glider det meget let uden alt for meget bakken rundt mellem børnene.

    Hjælp/midler:
    Hvad angår arbejde/sponsorering af skolens drift, som jeg faktisk mener det i lægger op til er, så er jeg principielt imod. Jeg er stor fortaler for at give en hånd med (arbejdskraft) når det gælder at lave noget nyt/forbedre noget. Men til decideret drift, synes jeg det bliver for meget.
    Det ender med at være fuldstændigt det samme som alle andre steder, hvor det er tordenskjolds soldater der er med i forældreråd/bestyrelser og virker som træner/ledere til fritidsaktiviteter.
    Jeg mener nemlig i den situation ikke at man kan "tvinge" folk til at hjælpe med driften. Det vil også "bare" betyder at vi forældre, som i forvejen føler vi har for meget i hverdagen, får mere pres på eller dårlig samvittighed.

    DBL:
    Jeg kunne desværre ikke deltage i mødet om DBL i går tirsdag. Ville ellers rigtig gerne have været med. Jeg synes generelt DBL er en god ide, men har nogen gange svært ved at gennemskue hvor meget børnene får ud af det.
    Håber der kommer et referat eller en opsummering fra mødet.

    Fortsæt det gode arbejde i skolebestyrelsen, og tak for jeres indsats!

    Med venlig hilsen
    Ryan Rud Jensen
    (Ida 1.A.)
    Telefon 40 91 70 60

    SvarSlet
  2. Skønt at nogle efterhånden læser lidt her på bloggen, vi har en del planer for trafikken, omkring skolen, en af dem er en udarbejdelse af en trafikpolitik, vi håber at vi bedre kan trænge igennem til politikere og politi med en trafikpolitik i hånden, det helt store ville være om flest mulig børn cyklede eller gik til skole, og resten brugte hallens parkeringsplads, der skal så noget regulering til ved hallen, især ikke mindst farten på de biler der kører på Strandvejen, den bliver ofte brugt som motorvej, samtidg med at der er flaskehals, ud og ind på p-pladsen, fra ca.7.50-8.00.

    SvarSlet
  3. @ryan: Det er naturligvis ikke meningen at "tvinge" forældre til at yde et økonomisk bidrag eller bruge deres dyrebare tid. Vi i skolebestyrelsen har alle fuldtidsjob, 2 er endda selvstændige med 37++ timer, men alligevel prøver vi at gøre en indsats for skolen (og tak for din venlige bemærkning). Men hvis alle hjalp til, f.eks. ved at holde skolen ren, (ved ikke at smide affald på områderne omkring skolen), så har vi allerede sparet servicemedarbejdernes tid, så de kan koncentrere sig om vigtigere opgaver.. I andre samfund, går hele familier eller landsbyer sammen om at bygge lader, renovere skoler o.lign. Ikke at det er sådan, vi skal gøre - men nogle gange er det egentligt kun en lille indsats, der kan betyde en stor forskel. Håber ikke, dette kan misforståes. Heidi, skolebestyrelsesmedlem

    SvarSlet
  4. @Heidi:
    Vi er i bund og grund enige. Det eneste jeg siger er at faste opgaver (drift) ikke skal lægges over på forældre. Skal der bygges noget, laves noget ekstra eller lignende er jeg helt med på at give en hånd. Bare det ikke er noget vi skal gøre fast, og som evt. skal køre i en eller anden turnus.

    Ang. at holde skolen ren, så kan vi forældre jo starte hos os selv, og samle det skidt op vi selv har tabt. Det lærer ungerne af.
    Hvis der er nogen der smider affald på skolens område, er det med sikkerhed ikke dem der smider det du får til at hjælpe med at samle det op igen. Beklager meget, men jeg har efterhånden set meget frivilligt arbejde, og der er altså stor forskel på forældre i relation til dette.

    Men som sagt, til de specielle ting vil jeg hellere end gerne hjælpe, men med faste ting/drift mener jeg vi rammer forbi.

    God arbejdslyst!

    Ryan

    SvarSlet