mandag den 3. juni 2013

Høringssvar om flytning af vinterferien fra uge 7 til uge 8

Nedenfor ser I det svar vi dag har sendt til kommunen omkring flytning af vinterferien.


Odense, Seden d. 03-06-2013

 

 

Høringssvar i forbindelse med flytning af skolernes vinterferie.

 

Skolebestyrelsen på Seden skole kan godt tilslutte sig en flytning af skolernes vinterferie til uge 7, såfremt dette først kommer til at gælde fra skoleåret 2014/2015.

 

Vi synes, når nu der skal ske ændringer, at man i Odense skulle gå skridtet videre og så ændre hele strukturen omkring vinterferien. Vi forestiller os, at man i stedet strakte vinterferien over 3 uger, f.eks. uge 7,8 og 9, og man så kunne vælge sig ind på, hvilken uge man ville holde, dette ville have en række fordele:

 

·         Med færre elever på skolen i en 3 ugers periode, kunne man lave temaundervisning, eventuelt på tværs af klassetrinene, hvor man fordybede sig i et emne.

·         Det ville være mere fleksibelt ude på virksomhederne, så man ikke skal geare ned, som man f.eks. ofte oplever i sommerferieperioden.

·         Flere ville måske kunne holde ferie med deres børn, da der på mange virksomheder er restriktioner for, hvor mange der kan have ferie af gangen.

·         Det ville give lærerne mulighed for at holde ferie uden for sæsonen lige som andre lønmodtagere.

 

 

Vi håber vores svar kunne bruges og samtidig kan være med til at skabe debat omkring måden, hvorpå der holdes vinterferie.

 

Venlig hilsen

Skolebestyrelsen på Seden Skole

 

Formand Charlotte Veppler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar