onsdag den 20. maj 2015

Åbent brev nr. 2

Kære Forældre!

Skolebestyrelserne i Odense arbejder hårdt på at komme i dialog med Odense kommune om flere midler til folkeskolen. Der er skabt et enigt og arbejdsomt netværk blandt skolebestyrelserne i Odense og dette har affødt 2 breve til kommunen. Det første kan du læse på skolebestyrelsen blog og det som netop er udsendt i denne uge, ser du nedenfor.

Vi arbejde på forskellige events for at få mere dialog, og i den sammenhæng laver vi en underskrifts indsamling, så skulle der være en forældre eller flere derude som vil hjælpe med denne proces, må I gerne skrive til skolebestyrelsen via intra.

Åbent brev nr. 2
til Byrådet i Odense Kommune
(På vegne af alle 36 skolebestyrelser i Odense Kommune)

 Formændene fra kommunens folkeskoler har været samlet mandag den 18. maj til møde og har konstateret, at Byrådet endnu ikke har givet konkrete tilsagn om at tilføre folkeskolen i Odense væsentligt flere midler.

Vi har fået tilkendegivelser fra flere partier om, at budgettet for 2016 bliver med forbedringer for folkeskolerne, hvis de skal være med i et budgetforlig! Det er glædeligt, men det er ikke nok.

Vi har nemlig måttet erfare, at borgmester Anker Boye flere gange gennem medierne har givet udtryk for, der ikke er råd til noget til folkeskolen, fordi vækststrategien i Odense Kommune åbenbart ikke inkluderer børn og deres grundlæggende uddannelse.

Anker Boye er i samme medier citeret for at være vidende om, at skolerne i Odense ‘udpines’. Borgmester/byråd anerkender altså, at Byrådet udpiner folkeskolen som konsekvens af vækststrategien.

Det er fuldstændig uacceptabelt for os - og vi vil arbejde på at samle kommunens vælgere omkring denne kritik!

Vi må som forældrevalgte bestyrelser fortsætte med at råbe op:

·         Besparelserne i Odense Kommune er enorme og får vidtrækkende konsekvenser.

·         Besparelserne er ude af trit med resten af Fyn, de andre 5 store kommuner og hele Danmark.

·         Der er brug for investeringer i folkeskolen og folkeskolereformen.

·         Børn og folkeskole spiller en central rolle i væksten af enhver kommune.

Vi er alle dybt bekymrede og fortsætter vores politiske arbejde, indtil folkeskolen i Odense bliver en del af den politiske vækstdagsorden. Der skal tildeles skoleområdet omkring 250 millioner kroner årligt, for at vi i Odense kan drive folkeskole på sammenlignelige vilkår med andre kommuner i Danmark.

De 36 skolebestyrelser er:
Agedrup Skole, Åløkkeskolen, Paarup Skole, Vestre Skole, Søhusskolen, Tingkærskolen, Ubberud Skole, Tarup Skole, Provstegårdsskolen, Stige Skole, Korup Skole, Spurvelundskolen, Kroggårdsskolen, Skt. Klemensskolen, Tingløkkeskolen, Seden Skole, Sanderumskolen, Rosengårdskolen, Risingskolen, Rasmus Raskskolen, Næsby Skole, Munkebjergskolen, Lumby Skole, Højmeskolen, Højby Skole, Hunderupskolen, Hjalleseskolen, Enghaveskolen, Ejerslykkeskolen, Dalumskolen, Bækholmskolen, Abildgårdskolen, Holluf Pile Skole, Sct Hans Skole, Nørrebjergskolen og H.C.Andersenskolen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar