onsdag den 22. juni 2016

Året 2015-16 - God sommer

 

Kære Forældre, Lærere, pædagoger og personale

Endnu et skoleår nærmer sig sin afslutning. Året hvor skolereformen for alvor er trådt i kraft. Med tvungen lektiecafe og fuld tilstedeværelse på skolen for vores lærere. Den fulde tilstedeværelse bliver dog blødt lidt op når vi kommer tilbage i august, og giver vores lærere en mulighed for at arbejde lidt hjemmefra.

Skoleåret 2015-16 startede i august med skolebestyrelsernes kampe mod de besparelser man lagde i budgettet for 2016. I september holdt vi folkemøde på Flakhaven og overrakte rådkvinden for børn og ungeudvalget mere en 3000 underskrifter og budget forliget for 2016 endte med 10 mill. mere til folkeskolen. Men glæden skulle blive kortvarig, allerede i december stod vi overfor besparelse for året 2016 på 31. mill på hele børne- og unge området. Endnu engang måtte vi trække i arbejdstøjet og fortælle politikkerne at dette var godt nok, og sidst i januar 2016 fandt byrådet selv pengene og besparelserne var reddet i denne omgang.

Kunne vi nu se os fri for flere besparelse? Nej forud ventede oplægget for budgetter 2017 som i skrivende stunder bebuder besparelser på 71 mill. mere end det dobbelt fra januar.

Det er næsten ikke til at forstå, hvordan vores by forvalter sine midler.

Hvis nu de 71. mill bliver en realitet, kommer vi til at mærke det på vores skole og vores børns hverdag.

Så Kære forældre det er vigtigt I hjælper her.

Skolebestyrelserne i Odense vurderer, at denne ’Nye virkelighed’ vil få store konsekvenser for elevernes læringsmuligheder og trivsel. Vi forudser omfattende konsekvenser både på kort og lang sigt. Vi har nu igennem flere år råbt politikerne op, været i dialog med dem og forelagt dem saglig dokumentation fra folkeskolernes hverdag. Men et flertal i byrådet med borgmesteren i spidsen melder fortsat tilbage ’Folkeskolen – og velfærden i Odense – må betale til vækstdagsordenen i disse år’. Byrådet prioriterer sine midler til By- og Kultur og lader de kommunale institutioner betale prisen.

 

Vores vurdering er, at politikerne ikke lytter til skolebestyrelses politikker og:

DET HER GÅR IKKE OVER, FØR FORÆLDRENE SIGER STOP!

Vi opfordrer derfor til:

●     Skriv til den politiker, du stemmer på, og tilkendegiv din mening.

●     Kontakt forældrene på dit barns årgang og igangsæt initiativer

●     Kontakt skolebestyrelsen på din skole og tilbyd din hjælp og dine ideer

●     Bliv medlem af Facebook-gruppen: Flere penge til folkeskolen i Odense og hjælp os med at arrangere tiltag som kan råbe politikerne op.

Så som I kan læse af ovenstående går hovedparten af vores møder med økonomi og snak om besparelser.

På trods af dette så har vi dejlig skole, hvor lærere, pædagoger og ledelse dagligt yder deres bedste for at vores børn lærer en masser og trives på bedste vis. Tak skal I have for dette.

Foråret 2016 har budt på valg til skolebestyrelsen. Den store forældre interesse var der ikke men der er dog fundet de kandidater vi skal bruge til bestyrelsen. Så læser du dette og tænker det vil jeg gerne være med i, så send os en mail, så skriver vi til dig når der valg om 2 år igen.

Vi tager afsked med: Thorkild Olsen, Tania Gauden og Helena Andersen. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for det gode samarbejde vi har haft sammen.

Det betyder så at vi kan sige velkommen til Nadja Nielsen tidligere suppleant, Heidi Melby, Yehia og Jacob Have Nielsen, vi glæder os til at lære jer nærmere at kende og håber på et godt samarbejde.

Skoleåret har også budt på lidt personaleudskiftning, og skolebestyrelsen har haft mulighed for at sætte med ved til disse samtaler, det betyder at vi også er trygge ved de lærere som er kommet til.

Et Velkommen til Seden skole skal lyde. J

Med denne her hilsen vil jeg på skolebestyrelsens og egne vegne ønske jer alle en rigtig dejlig sommerferie, håber I vil nyde den og at vejret må blive fantastisk.

Håber vi sammen i august kan forhindre de massive besparelse vi står overfor.

God sommer

Charlotte Veppler, formand for skolebestyrelsen

 

 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar