søndag den 17. januar 2016

Åbent brev 4 om besparelser


Åbent brev til Odense Byråd, rådmand og borgmester

Fra forældrerepræsentanterne for skolebestyrelser på Odense Kommunes folkeskoler

Det er med den største bekymring, at skolebestyrelserne på Odense Kommunes folkeskoler har læst det aktuelle omprioriteringskatalog, som endnu engang rammer børne- og ungeområdet, og ikke mindst skolerne hårdt.
Allerede i efteråret markerede en lang række skolebestyrelser deres bekymring over budgetterne for 2016, og den kvalitet som skolerne ville kunne levere indenfor disse rammer.
Børn- og ungeområdet står nu igen for skud, kun få måneder efter et budgetforlig, alle var enige om kun akkurat var nok til at opretholde status quo. Nu bliver det signaleret, at ressourcerne måske alligevel kan findes, så der ikke skal omprioriteres. Det skal fastholdes, for omprioriteringerne vil blot betyde endnu færre kvalificerede voksne omkring eleverne.

Konsekvenserne af omprioriteringskataloget er, at både stærke og mindre stærke elever ikke får den vejledning og støtte, de har behov for. Dermed vil kommunens og skolereformens sigte, om at børn skal lære så meget de kan, få meget svært ved at blive opfyldt. Andre områder i kommunen vil opleve effekterne af den underprioriterede inklusion, hvilket igen vil koste kommunekassen.


Forvaltningen har tidligere udarbejdet et notat, der beskrev forholdene på de odenseanske skoler og konstaterede, at der manglede 112 mio. kr. i at have et skolevæsen, der var på niveau med andre storbyer i Danmark. Det var, set med formænd og forældrerepræsentanternes øjne, et sagligt notat, som blot viser, hvad bestyrelserne pegede på i efteråret: der mangler ressourcer, hvis man vil have høj kvalitet og størst mulig læring for børn i Odense Kommune.
Ellers frygter vi, at man vil opleve en stadig faldende tilslutning til folkeskolerne i Odense, og at forældre vil vælge løsninger i andre skoletilbud. Som bestyrelsesmedlemmer for folkeskolerne i Odense Kommune er det vores ønske, at folkeskolerne er et stærkt tilbud, som både kan give høj kvalitet i undervisning, god inklusion for de svage elever og leve op til de mål, der findes i fx skolereformen.
Som forældre vil vi endnu engang pege på, at der er afsat mange millioner kroner til vækst i Odense Kommune. En del af disse penge bør være tiltænkt byens børn.
Der findes dokumentation for, at en familie med to børn er en overskudsforretning for kommunen. Derfor bør der gøres mere for at skoleområdet, og børnene i det hele taget, er en del af vækststrategien. Hvis ikke man kan tiltrække og fastholde børnefamilierne i Odense, så får vækststrategien ikke den ønskede effekt, fordi de nuværende og kommende skatteborgere forlader kommunen.


Vi forholder os til dagligdagen på skolerne. Vi har dygtige ledere, vi har dygtige medarbejdere og vi har gode børn. Det er behov for at prioritere dette, så både lærere, ledere, pædagoger, børn og forældre oplever, at det ikke er besparelser, der former dagligdagen, men faglig udvikling.  Omprioriteringsforslagene er udtryk for det modsatte.

Derfor gentager vi, at der skal ressourcer til folkeskolerne i Odense Kommune, selv om det er økonomisk trængte tider. Der skal investeres i fremtiden, og børnene ér fremtiden.
Underskrevet skolebestyrelserne for:


Korup Skole
Tarup Skole
Ubberud Skole
Søhusskolen
Højby Skole
Agedrup Skole
Ejerslykkeskole
Spurvelundsskolen
Kroggårdsskolen
Rosengårdsskolen
Vestre Skole
Dalumskolen
Tingløkke Skole
Næsby Skole
Provstegårdskolen
Munkebjerg Skole
Seden Skole
Hjallese Skole
Åløkkeskolen
Skt. Klemens Skole
Sanderumskolen
Enghaveskolen
Paarup Skole
Stige Skole
Rasmus Rask- skolen
Nørrebjergskolen
Abildgårdskolen
Hunderupskolen
Bækholm Skole
Risingskolen
Holluf Pile Skole
Højme Skole
Tingkærskolen





Ingen kommentarer:

Send en kommentar