torsdag den 18. december 2014

Høringssvar ved styrelsesvedtægter Odense Kommune

Styrelsesvedtægt  for folkeskolerne i Odense Kommune - høring i skolebestyrelserne i Region Nord
 
Svarfrist for indsendelse af høringssvar er onsdag d. 26. november kl 12. Hørings-svaret skal sendes til kkri@odense.dk

Seden skolebestyrelse har læst styrelsesvedtægten, og har følgende kommentarer:

Konfirmationsforberedelse:

På side 33 under "De obligatoriske fag og emner" står der at undervisning i kristendom er udeladt på 7 klassetrin, for at få tid til konfirmationsforberedelse.
Det har jeg svært ved at forstår da vi ved indførelse af reformen måtte flytte konfirmationsforberedelsen uden for skole tiden.
Som skolebestyrelse vil jeg mene at der er behov for en klar melding her, lægger konfirmationsforberedelsen i skolen tiden eller ej?
På side 45, står der så andre regler for konfirmationsforberedelse. Bl.a. tidsrummet 8-16, betyder det hvis man bruger fordelingen på s. 45 at de 9 timer der placeres om eftermiddagen så skal de ligge mellem 15-16?
Når kristendom ikke er i skemaet for 7 klassetrin, må det være muligt at sikre konfirmationsforberedelsen får plads.

Kontaktudvalg:

Vi kan atter kommenter at den store størrelse på børnemiljøernes kontaktudvalg er for stor. Der er stor interesse spredning fra vuggestue til 6 klasse, behov og interesse områder er forskellige, og vi mister den nære dialog med politikkerne, for når 23 mennesker skal deltage i et møde af 2 timers varighed 2 gange årligt, så vil taletiden blive begrænset til 5 min per deltager pr. møde, det bliver svært at komme frem med problemer og vigtige budskaber.
På ungemiljøerne vil deltager antallet være lidt færre og måske øge muligheden for at komme frem med budskaberne.
Yderligere er det rigtigt ærgerligt at formand og skolelederen ikke længere samme kan deltage i disse møde, da det kan været rigtigt given for os gennem årerne.
Der er ingen tvivl om vi føler os begrænset i vores indflydelse med den nye konstellation af kontaktudvalg og vi har svært ved at se fordelen.
 

Ferieplaner:

SFO har gennem mange år haft lukket uge 28-30, men der er rent arbejdsmarked sket en forskydningen gennem de sidste år, og hovedferien ligger i dag mere uge 29-31, Så tiden er måske til at rette mere ind.
 
Med venlig hilsen
Charlotte Veppler
Formand Seden Skolebestyrelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar